Fem ting å gjøre i Rogaland

Rogaland er et fylke der du finner mange flotte reisemål og opplevelser. Her gir vi deg tips til 10 ting du bør gjøre og besøke når du er i Rogaland.

1. Besøk Kjerag

Kjerag rager hele 1084 meter over havet, og er den høyeste av toppene i Lysefjorden. De siste årene har det blitt stadig mer populære å gå turstien opp til dette besøkte platået. På toppen kan du nyte den fantastiske utsikten over Lysefjorden og toppene rundt, eller kan kan ta turen ut på selge Kjeragbolten dersom du er ekstra tøff. Kjeragbolten er en steinblokk som er kilt fast i en fjellsprekk, og gir muligheten for noen virkelige spektakulære bildemuligheter. Turen opp til Kjerag er ca 10 km og tar ca fem timer, og kan gjennomføres av de fleste personer som er i god form. Turen høydeforskjell er på 570 meter.

Kjerag er også imponerende å oppleve sett fra Lysefjorden, og i sommerperioden får det en rekke ulike sightseeingbåter eller ferjer ut. Her kan du se Kjeragbolten høyt der oppe.

2. Ta med barna i Kongeparken

Kongeparken er et must for deg som besøker Rogaland med barn. Vestlandets største opplevelsespark har en rekke spennende attraksjoner, faktisk hele 50 ulike aktiviteter for store og små. I Kongeparken kan du blant annet oppleve en sjokoladefabrikk der barna kan lage egen Freia melkesjokolade. Du kan også prøve Norges høyeste karusell og et eget bamsehotell. Kongeparken lanserer nye aktiviteter og attraksjoner hvert år, og barn som har bursdag kommer gratis inn i parken.

3. Ta et cruise på Lysefjorden

Lysefjorden er en av Norges vakreste fjorder, og stekker seg 40 km inn i Rogalands vakreste landskap. Fjorden ble formet av isbreer som beveget seg gjennom landskapet i istiden, og gjør at massive fjell omkranser den brede fjorden. På det høyeste er fjellene 1000 meter høye og det gjør opplevelsen til en fantastisk naturopplevelse.

Mens du besøker området må du oppleve Lysefjorden per båt. Da vil du se flotte fossefall, majestetiske fjell, glemte gårder og geiter som klatrer i fjellet. Det går både cruisebåter og ferjer med guiding rundt i fjorden på sommerstid.

4. Tør du titte over kanten av Prekestolen?

Prekestolen er en av Norges best kjente turistattraksjoner, og besøkes av titusenvis av turister hvert år. Her finner du et av landets mest spektakulære og populære fotomotiver, som er kåret til et av verdens flotteste utsiktspunkter av blant annet Lonley Planet.

Prekestolen er et fjellplatå på ca 25 ganger 25 meter som antakelig ble dannet ved frostsprengning for over 10 000 år siden. Frost sprengte fjellet rundt, og igjen stod majestetiske Prekestolen. Turen opp til Prekestolen tar en times tid og har en høydeforskjell på ca 350 meter. Turen passer for de fleste i ok form, men det er viktig å huske godt skotøy. Er du virkelig modig tør du kanskje å kikke over kanten av Prekestolen der det er mange hundre meter rett ned til fjorden under.

5. Nyt sydenlivet på Jærstrendene

Klepp kommune I Rogaland har de lengste strendene i hele fylket. Har vil du oppleve kritthvite strenger som strekker seg over 11 kilometer. Et besøk til Jærstrendene om sommeren er et must, og du vil se både hvite strender og en spesiell fauna som er helt unik for dette området. I tillegg finner du mange flotte og populære turstrekninger langt kysten og rike fiskemuligheter.